Vaša korpa je trenutno prazna
Imate pitanja? Ili želite da poručite telefonom? Pozovite na: 011 32 92 140
Skip Navigation Links


DESK dobio prestižno Intelovo priznanje za „Exceptional technical skills“
Datum: 07.05.2007  Izvor: Desk 

Ovo priznanje dodeljeno je Desku na Intel Solutions Summit-u (ISS), najvećem godišnjem skupu koji Intel organizuje za svoje partnere i odabranu grupu medija.

Za lokaciju održavanja skupa izabran je Pariski Diznilend od 25-27.aprila uz prisustvo preko 400 delegata iz svih partnerskih firmi u regionu EMEA koji obuhvata Evropu, Bliski istok i Afriku.
I ove godine našu zemlju predstavljali su Dejan Sklopić i Aleksandar Lukić iz firme Desk iz Beograda, jedinog Intel Premier Partnera iz Srbije.

Nagrada za „Exceptional technical skills“ znači priznanje za dostignut najviši nivo znanja u implementaciji Intelovih tehnoloških rešenja i potvrdu dostignutog vrhunskog kvaliteta proizvoda. Ona je tim značajnija što se za nju ne konkuriše, već se dodeljuje za izuzetna dostignuća u protekloj godini a ono što je Desk preporučilo je:

- Članstvo u „Intel Enabled Server Acceleration Alliance”, koje znači potvrdu dostignutog tehnološkog nivoa u projektovanju i proizvodnji Intel baziranih servera.
- Prvi računar sertifikovan za “Intel VPro” tehnologiju, koja poslovnim korisnicima donosi niz bitnih novina koje drastično smanjuju troškove održavanja a istovremeno omogućavaju sistem administratorima da reaguju brzo čak i sa udaljenih lokacija

Diznilend u „gradu svetlosti“ bio je pravo mesto da Intel sa svojim partnerima ne samo razmeni informacije, već i proslavi vrlo uspešnu predhodnu godinu, i u nešto opuštenijoj atmosferi nego ranije, potvrdi činjenicu da sa svojom novom generacijom proizvoda odavno nije imao jaču poziciju na tržištu u odnosu na konkrenciju.

Ipak, da se na tome u Intelu neće i zadržati, potvdili su na „Key note-u“ i Gordon Graylish, podpredsednik Intel-a za EMEA regiju, kao i Don MacDonald, podpredsednik cele Intel-ove Sales&Marketing grupe i Thomas Rampone generalni direktnor „Channel Partner“ grupe u Intel korporaciji.

Oni su najavili čitav niz noviteta koji će Intel predstaviti u narednoj godini, i to u svim segmetnima koje Intel pokriva, a koji uključuju desktop, server i posebno mobile.
Ključna stvar će, osim daljeg nastavka trenda smanjivanja veličine i povećavanja broja jezgara procesora, biti Intelova vPro procesorska tehnologija, koja se prošle godine sa servera „spustila“ na desktop platformu, a ove će, pojavom nove „Santa Rosa“ platforme, biti implementirana i u mobilne uredjaje.

Na Key note sesiji predavanja su održali i Henrique De Castro, Direktor Googla za Evropu, Jerome Stewart – Senior Product Manager Microsofta i Williem Toet, jedan od šefova BMW Sauber tima formule 1.

Lista partnera koji su učestvovali na konferenciji kao sponozori ili izlagači je podugačka i čini je skoro 40 najpoznatijih svetski IT firmi, od kojh bi izdvojili samo nekoliko onih koji su najpoznatiji na našem tržištu kao što su Microsoft, Cooler Master, Asus Mobile, Fujitsu, Gigabyte, Hitachi, Kingston, MSI, nVidia, Supermicro i drugi...

Odakle krenuti?
Da li imate otvoren nalog? Ako nemate unesite ovde Vaše podatke  i počnite sa nabavkom. Dobrodošli!
Desk novosti  RSS • Ljutice Bogdana 20, 11000 Beograd • Pozovite 011 32 92 140 • Pošaljite faks 011 32 92 750. Pošaljite e-mail: podrska@desk.rs
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari