Vaša korpa je trenutno prazna
Imate pitanja? Ili želite da poručite telefonom? Pozovite na: 011 32 92 140
Skip Navigation Links


Prva Intel Nehalem radna stanica stiže iz DESK-a
Datum: 12.05.2009  Izvor: DESK 

Zahvaljujući svom statusu „Intel Premier Provider“, članstvu u „Intel Enabled Server Acceleration Alliance“ i dugogodišnjem partnerstvu sa Intelom, preduzece DESK iz Beograda je prvi domaći server integrator koji je predstavio svoju radnu stanicu baziranu na Intel Xeon Procesorima poslednje generacije, zasnovanim na Intel Nehalem mikroarhitekturi.

U pitanju je radna stanica bazirana na Intel S5520SC matičnoj ploči, optimizovanoj za vrhunske performase u radu sa grafički zahtevnim aplikacijama i dva Quad-Core Intel Xeon Procesora X5550, koje karakteriše brzina od 2.53GHz, 8MB L3 keš memorije i čitav niz novih tehologija implemetiranih u Nehalem mikroarhitekturu, kao što su Intel Intelligent Power Technology, Intel Turbo Boost Technology, Intel Hyper-Threading Technology, Intel Virtualization Technology, 3-channel DDR3 kontroler integrisan u procesor i Intel QuickPath Interconnect do 6.GT/s...

Ovaj računar je spakovan u vrhunsko aluminijumsko kućište koje potpisuje Cooler Master, a koje će obezbediti optimlano hladjenje, a kao grafički podsistem je u ovom slučaju odabrana trenutno najbrža single-GPU grafička karta bazirana na ATI Radeon HD 4890 čipsetu. Sama ploča poseduje dva PCI Express 2.0 x 16 slota, pa je moguće dodavati i druge grafičke podsisteme u single ili crossfire modu.

Ovaj računar je namenjen pre svega korisnicima čiji posao zahteva veliku procesorsku moć i snažan grafički podsistem, i kao takav, pronaći će svoju primenu u najzahtevnijim oblastima rada kao što su grafički dizajn, priprema TV programa, kompjuterska animacija i specijalni efekti, CAD projektovanje, medicina, finansije, upravljanje trgovanjem na berzi i sl.

Ovaj model istovremeno predstavlja i najavu za novu, petu generaciju DESK servera, koja će biti predstavljena u toku juna meseca.

Odakle krenuti?
Da li imate otvoren nalog? Ako nemate unesite ovde Vaše podatke  i počnite sa nabavkom. Dobrodošli!
Desk novosti  RSS • Ljutice Bogdana 20, 11000 Beograd • Pozovite 011 32 92 140 • Pošaljite faks 011 32 92 750. Pošaljite e-mail: podrska@desk.rs
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari