Vaša korpa je trenutno prazna
Imate pitanja? Ili želite da poručite telefonom? Pozovite na: 011 32 92 140
Skip Navigation Links


Legalizacija softwera
Datum: 27.12.2010  Izvor: Desk  Autor: Desk marketing

Poštovani partneri,

Podsećamo vas da je u okviru Poreske uprave, nedavno formirana Posebna jedinica koja će se baviti isključivo proverom legalnosti softvera kod pravnih lica. Ovu jedinicu trenutno čini 25 inspektora, koji će tokom decembra pohađati specijalne obuke, a u narednom periodu se očekuje proširenje na 50 članova. Od januara 2011. godine Posebna jedinica za proveru legalnosti softvera postaće aktivna na terenu i geografski raspoređena na čitavoj teritoriji Republike Srbije.

Prema navodima Poreske uprave, decembar je mesec promocije legalnosti softvera. U ovom periodu, naglasak je stavljen na prevenciju, edukaciju i pomoć pravnim licima kako bi se na vreme ispravili uočeni nedostaci i ispunili svi preduslovi legalnog poslovanja.

DESK je jedan od retkih Microsoft Gold Certified Partner sa „Licensing“ kompetencijom, višegodišnjim iskustvom u oblasti licenciranja i brojnim referencama iz oblasti količinskog licenciranja i prodaje Micrsoft softvera uopšte.

Zato koristimo priliku da vas ukratko upoznamo sa različitim mogućnostima za nabavku Windows operativnog sistema i drugih programa, za pravna lica u Srbiji:

Ukoliko niste kupili legalan operativni sistem zajedno sa računarom, možete da ga legalizujete na sledeće načine:
o GGK – pojedinačna kupovina licenci (Windows XP Pro, Windows 7 Pro i Windows 7 Home Basic). Svaka licenca je vezana za računar na kome se instalira.
o GGW SMO – Windows 7 Pro – jednokratna kupovina licenci u trajno vlasništvo pravnog lica, sa pravom korišćenja prethodne verzije operativnog sistema (ugovorom se kupuje Windows 7 Pro, uz mogućnost korišćenja i prethodnih verzija Windows-a). Svaka licenca je vezana za računar na kome se instalira.
o FPP – pojedinačna kupovina licenci, isključivo Windows 7 verzije. Licenca je prenosiva.

Ukoliko posedujete legalan operativni sistem (Windows), ostale licence možete nabaviti
na sledeće načine:
o OVS program – Open Value Subrscription – potpisivanjem ugovora o iznajmljivanju licenci na tri godine (Win Upgrade, MS Office, serveri, aplikacije ...). Plaćanje se vrši u godišnjim ratama. Namenjen pravnim licima koja imaju 5 i više računara.
o OLP program – Open License Program – jednokratna kupovina licenci u trajno vlasništvo pravnog lica, putem ugovora.
o OLV program – Open Value License – potpisivanjem ugovora o trajnoj kupovini licenci, plaćanjem u 3 rate, tokom 3 godine.
o FPP/PKC– pojedinačna kupovina licenci, namenjena prevashodno kupovini Office paketa

Posebna ponuda važi za pravna lica iz akademskog i javnog sektora, u vidu Academic tj.
Government licenci, kroz OLP i OLV program.

Za kompletne detalje u vezi sa svakim od gore navedenih načina licenciranja, posetite DESK-ove web sajt na adresi http://www.desk.rs/softver/microsoft/sistemi-licenciranja/kolicinsko.aspx ili pozovite svog DESK prodavca aleksandar.lukic@desk.rs.

Odakle krenuti?
Da li imate otvoren nalog? Ako nemate unesite ovde Vaše podatke  i počnite sa nabavkom. Dobrodošli!
Desk novosti  RSS • Ljutice Bogdana 20, 11000 Beograd • Pozovite 011 32 92 140 • Pošaljite faks 011 32 92 750. Pošaljite e-mail: podrska@desk.rs
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari