Vaša korpa je trenutno prazna
Imate pitanja? Ili želite da poručite telefonom? Pozovite na: 011 32 92 140
Skip Navigation Links


Designed for Microsoft Windows
Datum: 20.05.2005  Izvor: Microsoft 

Šta je „Microsoft Logo for Hardware“ ?

Windows Hardware Quality Labs (WHQL) je Microsoft-ov program sertifikacije hardverskih komponenti, softvera i računara, koji za cilj ima da kupcima proizvoda koji su prošli sertifikaciju, garantuje da ti proizvodi ispunjavaju sve standarde kvaliteta potrebne da bi pod Microsoft Windows OS-om radili bez ikakvih problema.

Zašto je „Microsoft Logo for Hardware“ toliko važan ?

U ovom trenutku, u svetu ne postoji ni jedan ozbljni proizvodjač hardvera čiji računari nisu sertifikovani u WHQL programu. To dakle više nije samo potreba, već praktnično uslov da bi proizvod uopšte našao svoje mesto na vrlo probirljivom IT tržištu.

Pošto mi u DESK-u od samog početka insistiramo upravo na beskompromisnom kvalitetu naših računara, videli smo dobru priliku da taj kvalitet dodatno potvrdimo, i prvi, domaćem tržištu ponudimo računuar koji će ispunjavati vrlo stroge kriterijume za dobijanje „Designed for Microsoft Windows“ markice.

Naše dugogodišnje partnerstvo sa Microsoftom kroz „OEM System Builder“ i „Certified Partner“ program, bilo je samo osnov za ideju da se uključimo u WHQL program.

Šta su bili naši motivi da udjemo u ovaj program ?

Motiv je bio naša želja, da kao i do sada, ostanemo prepoznatljivi po tome što ćemo ponuditi računar u čijoj ćemo proizvodnji, u svim fazama, od planiranja, preko integracije, instalacije i testiranja, striktno poštovati procedure koji su u svetu odavno usvojene kao standard.

Bili smo sigurni da ćemo samom primenom WHQL procedura u procesu proizvodnje, dodatno podići kvalitet računara i na taj način osigurati sebi manje posla oko garancije i podrške. Zbog toga ćemo od sada, za sve računare iz serijske prozvodnje, biti u stanju da damo garanciju od minimum dve a za većinu modela i tri godine, i doživotnu besplatnu tehničku podršku.

Kako smo došli do pozicije da realizujemo ovaj projekat ?

Da bi smo bili u stanju da uspešno sprovedmo ovakve i slične projekte, još pre 5 godina smo, u okviru naše firme, osnovali laboratoriju, čiji je jedan od zadataka upravo studiozno proučavanje i testiranje novih proizvoda i tehnologija, i pronalaženje najboljih načina da ih implementiramo u naše proizvode, usluge i poslovanje.

Od tada smo, ne samo značajno unapredili partnerske osnose sa najvažnijim svetskim IT vendorima, već i aktivno učestvovali u gotovo svim akcijama koje su organizovale njihove lokalne kancelarije, pre svih Microsofta i Intela.

Dodatne informacije
Windows Marketplace

Odakle krenuti?
Da li imate otvoren nalog? Ako nemate unesite ovde Vaše podatke  i počnite sa nabavkom. Dobrodošli!
Desk novosti  RSS • Ljutice Bogdana 20, 11000 Beograd • Pozovite 011 32 92 140 • Pošaljite faks 011 32 92 750. Pošaljite e-mail: podrska@desk.rs
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari