Skip Navigation Links

Entry-Level

U okviru ove kategorije, korisnicima je na raspolaganju više jedno-procesorskih i dvo-procesorskih modela servera u različitim konfiguracijama.
 
Idealno serversko rešenje će u ovoj kategoriji moći da pronađu mala preduzeća koja investiraju u svoj prvi server, srednja preduzeća kojima je potreban „Back Office“ server za različite namene i aplikacije (email, file&Print, Remote Access, IIS, kolaboracija...), pa čak i veća preduzeća koja kojima je potreban za baze podataka.
 
Jednoprocesorski modeli predstavljaju idealan izbor za mala preduzeća kojima su po pristupačnoj ceni potrebne karakteristike pravog servera. Ovi serveri podržavaju Intel Celeron, Pentium, Core2 Duo/Quad i Intel Xeon procesore, što ih čini odličnim rešenjem za male firme koje imaju do 15 korisnika, a kojima je potrebno centralno mesto za čuvanje i skladištenje podataka, centralizovan backup ili pristup korisnika sa udaljenih lokacija.
 
Svoju primenu su pronašli i kao web serveri, a takodje su dobro rešenje za one korisnike koji nemaju računarsku mrežu, ali je bezbednost podataka izuzetno važna, kao na primer: ordinacije, servisi, radnje... Ukratko, svima kojima je potrebno da na sigurnom mestu čuvaju važne podatke o klijentima, partnerima i zaposlenima.
 
Dvoprocesorski modeli predstavljaju idealna rešenja za mala i srednja preduzeća koja imaju do 75 zaposlenih i kojima je potreban server univerzalne namene na kome će se efikasno pokretati i izvršavati različite poslovne aplikacije. Ovi serveri će osigurati jednstavno, efikasno i sigurno upravljanje podacima, emailom i internet konekcijama, kao i kolaboraciju između zaposlenih.
 
Serveri iz ove Entry-Level kategorije su dostupni u TOWER ili RACK varijanti.
 
Serveri iz ove kategorije zasnovani su na Intel Multi-Core Xeon procesorima serije 5000 i namenjeni su istovremenom izvršavanju velikog broja zahtevnih operacija. Oni predstavljaju idealnu platformu za pružanje usluga e-mail, database ili web servera, pre svega u okruženju sa velikim brojem korisnika.
 
Zahvaljujući superiornim tehničkim karakteristikama i performansama, oni obezbedjuju fantastičnu proširivost, veliku upravljivost i enegetsku efikasnost. Dizajnirani su da podrže skoro sve vrste aplikacija, uključujući baze podataka, e-mail ili virtualizaciju. Na taj način korisik može da računa na poslovnu fleksibilnosti danas i skalabilnost u budućnosti.
 
Platforma podrazumeva isključivo dvo-procesorske sisteme, DDR3 ECC Registered RAM memoriju kapaciteta i do 96GB, kao i storage sistem sa maksimum 6 ili 10 SATA ili SAS HDD-ova, u zavisnosti od izbora kućišta.
 
Serveri iz ove kategorije su dostupni u TOWER ili RACK varijanti.
 
DESK Radne stanice su bazirane na Intelovim procesorima poslednje generacije, zasnovane na „Nehalem“ tehnologiji. Bilo da su jedno-procesorske ili dvo-procesorke, one poseduju sve osobine i tehničke karakteristike servera, izuzev što na sebi imaju po dva „punokrvna“ 16x PCI Express slota predviđena za grafičke karte, koje mogu raditi u „Single“ ili „CrossFire“ modu. Zahvaljujući tome, radne stanice predstavljaju savršenu platformu za korisnike kojima je pored pouzdanosti, brzine i procesorske snage, potreban jak grafiči podsistem.
 
Ovi modeli poseduju Intel procesore posebno namenjene ugradnji u radne stanice, koji zbog zahtevnosti posla koji obavljaju u sebi imaju implementirane najnovije tehnologije kao što su „Intel Turbo Boost“ i „Intel Hyper Threading“.
 
Radne stanice (ili preciznije - grafičke radne stanice) primenu najčešće pronalaze u oblastima grafičkog dizajna, projektovanja, komupjuterske animacije i specijalnih efekata.
 
Modeli iz ove kategorije su na raspolaganju samo u TOWER varijanti.
 
 
 
 
Odakle krenuti?
Da li imate otvoren nalog? Ako nemate unesite ovde Vaše podatke  i počnite sa nabavkom. Dobrodošli!
Desk novosti  RSS • Ljutice Bogdana 20, 11000 Beograd • Pozovite 011 32 92 140 • Pošaljite faks 011 32 92 750. Pošaljite e-mail: podrska@desk.rs
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari